16 Ağustos 2014 Cumartesi

Sendromlu Alevilik



Söylemleri, argümanları, yaftaları her neyse içimden geçen her şeyi kaleme alıyorum.



Biz her türlü milliyete sahip bir etnik kökenin bireyleriyiz bizler ZAZA , TÜRK, ARAP ' ız bizler etnik kökenini milliyetinin önüne koyanlarız ki edep erkanımız bizi Kabemiz İnsan öğretisine adamıştır.


Şu sıra bir moda haline gelen '' Alevi Yaftalamak'' meselesine gelelim. Yanında olmadığımız, yanında durup eleştiriye tabi tuttuğumuz veya muhalif tavır aldığımız her oluşum tarafından hakarete ve her türlü yaftaya maruz bırakılıyoruz.


En çok da Hdp tabanından bu tepkileri alıyoruz. Diyebilirsiniz münferit hareketleri neden partiye yorup eleştirilerinizi bu minvalde yapıyorsunuz diye. Münferit hareketler 1 değil 2 değil onlarca insan aynı hakaretleri aynı çerçeve etrafında örüyor.




Biraz daha açmak gerekirse bir sebepten CHP'ye oy vermiş Alevileri celladına aşık olmak ile, stockholm sendromlu olmak ile hatta ve hatta hırslarını alamayan bazı kişilerin çirkinleşerek mum söndüye varan suçlamaları aldı başını gidiyor.


Parti yöneticileri ne söylüyorsa tabanı aksini iddia ediyor tabi tüm parti yöneticilerini kastetmiyorum. Buradaki dipnot Aleviler Başbağlar Katliamı ile yüzleşsin diyen Hüda Kaya dipnotudur.



Buraya tabiki Demokratik İslam Kongresi dipnotunu kadına önder olarak Hz. Aişe'yi seçmiş oluşumu, 4+4+4'e onay vermiş meclis sıralarını, Newrozda Amed'de parti organizasyonuyla toplanmış 1 milyon kişinin dipnotunu düşmekte fayda var.



Yine hassasiyeti sekülerlik olan Alevi toplumunun bunlara rağmen bu oluşuma oy vermesi yöneticilere duyulmuş sempati, mazlumun ezilenin yanında olma güdüsü bir sürü sebep gösterilebilir.



Yıllarca Kürt hareketine destek vermiş bir toplumu şimdi yaptığımız bu eleştiri minvalinde ''Sekülerlikten Uzaklaşma'' ''Milliyetçilik Tabanında Buluşma'' muhalefeti yüzünden Kemalist olmakla , Ulusalcı olmakla yani kısaca celladına aşık faşistler olarak yaftalamak Yeni Türkiye'nin modası.


Yakın tarihi hepimiz biliyoruz ama biraz daha geriye gidince kimsenin pür-ü pak olmadığını görüyoruz. Burada bahsettiğim tabiki Osmanlı ile birlikte Alevi kesen Şafi Kürtlerdir. Aslında belkide celladımıza böyle de aşığız.




Tabi olay bu kadar tek boyutluda değil. Hdp'ye oy vermiş Aleviler için Ulusalcı görüşler bu Alevilere ne yapılsa müstehak argümanını yüzümüze vurmaktan hiç sakınmıyor.




Diyeceğim o ki 2015 seçimlerinde elbet yüzümüze vurulmuş argümanları, hakaretleri göz önüne alacağız. Zira kimse Alevilere nefretinin diyetini ödetmeye kalkışmasın.

1 yorum:

  1. kitle partisi ... kendi topraklarında batının chp si olan hdp mi bu kafaylamı siyasal islam faşizmi altında safi ve hanefi dinci kürtlere kendini anlatamayan partimi RTnin müslüman kürt kardeşlerine

    YanıtlaSil